دانستنی های جذاب در مورد هواپیما
دانستنی های جذاب در مورد هواپیما
احتمالاً هیچ کس وجود ندارد که اهمیت حمل و نقل هوایی را در دنیای پر سرعت امروز منکر شود. سؤال اینجاست که ما واقعاً در مورد حمل و نقل هوایی چقدر می دانیم؟ آیا تا به حال به این فکر کرده اید که هواپیماهایی که با آن مسافرت می کنید از چه قسمتهایی ساخته شده ؟ یا خلبانان چه می خورند؟
بدون شک دنیای حمل و نقل هوایی هنوز مکانی پیچیده و اسرارآمیز است ، با این حال امروزه حقایق جالب و شگفت آوری در مورد حمل و نقل هوایی وجود دارد که ممکن است شما را متعجب کند. به همین دلیل است که بلیط جت تصمیم گرفته تا لیستی از شگفت انگیزترین واقعیت ها در مورد هواپیما را در اختیار شما قرار دهد.
قبل از هرچیزی بهتر است بدانید:
1.برادران رایت مخترع هواپیما بوده و در سال 1903 اولین هواپیما را اختراع کرده و با آن پرواز کردند.
2.بزرگترین هواپیمای دنیا هواپیمای آنتونوف AN-225 هست که یک هواپیمای ترابری بوده و به غول هواپیماها معروف است.
3.بزرگترین هواپیمای مسافربری دنیا ایرباس 380 با ظرفیت حداکثر 854 صندلی است. ایرباس 380 از حدود 4 میلیون قطعه و ادوات ساخته شده.
4.کوچکترین هواپیمای جت دنیا BD-5 میکرو با وزنی معادل 360 پوند هست.
5.طولانی ترین و بزرگترین باند فرودگاه در دنیا متعلق به فرودگاه کامبا بامبا در جمهوری خلق چین هست.
6.سریع ترین و پر سرعت ترین هواپیمای دنیا کنکورد هست که سرعت آن مافوق صوت بوده و توسط مهندسین انگلیسی و فرانسوی ساخته شده است.
7.اولین پرواز، هواپیمای کنکورد یا همان تست فلایت است که در سال 1969 انجام شد. در سال 1983 هواپیمای کنکورد پرواز مسیر نیویورک تا فرودگاه هیترو لندن در انگلستان را در مدت زمان 177 دقیفه انجام داد که در نوع خود رکوردی بی نظیر بشمار می آید.
8 .شرکت هواپیمایی آمریکن ایرلاینز از نظر ناوگان و تعداد هواپیما در دنیا در مقام اول میباشد.
9.کلیه خلبانان در دنیا به زبان انگلیسی صحبت میکنند و در تماس با بخش زمینی و یا برج مراقبت از اصطلاحات پروازی استفاده می کنند.
10.جنس بدنه هواپیما و بیشتر قطعات آن از آلومینیوم بوده و به همین دلیل حمل جیوه با هواپیما در کل دنیا ممنوع می باشد.
11.شلوغ ترین و پر رفت و آمد ترین فرودگاه دنیا فرودگاه بین المللی هارتسفیلد جکسون در آتلانتا هست.
نکاتی جذاب در مورد پرواز با هواپیما
بزرگترین هواپیما از نظر تعداد قطعات ساخته شده
بوئینگ 747 ، هواپیمای عظیم الجثه ای که از 6 میلیون قطعه ساخته شده. واقعیت جالب دیگر در مورد یک بوئینگ 747 مربوط به وزن موتور آن است. این هواپیما یکی از محبوب ترین و زیباترین هواپیمایی در آسمان است. یک بوئینگ 747 از شش میلیون قسمت ساخته شده و یکی از آنها موتور آن است که تقریباً 9،500 پوند وزن دارد (4،300 کیلوگرم) و حدود 8 میلیون دلار قیمت دارد.
خلبانان وعده غذایی متفاوتی را می خورند
دلیل مسائل امنیتی و مسمومیت احتمالی، خلبان و کمک خلبان نباید غذای مشابه بخورند . شرکت های هواپیمایی قوانین متفاوتی برای خود وضع می کنند اما اکثر قریب به اتفاق آنها یک قانون مشترک دارند. خلبانان باید غذایی متفاوت با هم و دیگر افراد موجود در هواپیما بخورند. این اتفاق بدلیل جلوگیری از مسمومیت خلبان ها و پیشگیری از بروز هرگونه حادثه رخ می دهد. بهتر است بدانید حتی غذای دو خلبان باهم نیز متفاوت است تا در صورت مسمومیت یکی از خلبان ها، خلبان دوم پرواز را به عهده بگیرد.
طعم غذا در هنگام پرواز
حتما برای شما هم پیش آمده که هنگام پرواز از طعم غذا خوشتان نیاید و اشتهایی به خوردن غذا نداشته باشید. بی شک این مسئله تقصیر شرکت هواپیمایی نیست و دلیل دیگری دارد. در ارتفاع چند هزار متری، دو حس چشایی و بویایی اولین چیزهایی هستند که ناپدید می شوند. طعم، ترکیبی از این دو حس است و درک ما از طعم شوری و شیرینی در زمانی که درون یک کابین هواپیما هستیم، محدود می شود. «چارلز اسپنس» مدرس روانشناسی تجربی در دانشگاه آکسفورد می گوید: غذا و نوشیدنی در هوا نسبت به روی زمین واقعا مزه متفاوتی دارد. دلایل زیادی برای این پدیده وجود دارد: نبود رطوبت، فشار کمتر هوا و صدای هواپیما از جمله این دلایل هستند.
فاضلاب هواپیما چگونه تخلیه می شود
توالت هواپیما با یک مایع آبیرنگ به نام Skykem که یک ماده پاککننده پوشاننده غیر چسبنده هست و یک مکنده خلاء کار میکند. هنگامی که دکمه فلاش را فشار میدهید دریچهای در کف کاسه توالت باز میشود و خلاء هوایی در کف توالت ایجاد میکند. در نتیجه محتوای توالت به همراه مایع آبیرنگ به داخل یک سیستم بسته فضولات وارد میشود.
جالب است بدانید برخلاف تصور رایج، خلبانان نمیتوانند در میانه پرواز و در وسط آسمان مخزن فضولات را خالی کنند و در پایان پرواز در فرودگاه، مخزن فضولات با مکش به درون یک مخزن پشت کامیون فرستاده میشود. هنگامی که این مخزن پر شد در محل دفع فضولات فرودگاه تخلیه میشود
سقوط هواپیما
تحقیقات نشان می دهند 80 درصد از سقوط هواپیماها در 3 دقیقه اول بعد از بلند شدن هواپیما و در 8 دقیقه پایانی و قبل از فرود اتفاق افتاده است.
بیشترین تلفات تاریخ هوانوردی
با وجود حوادث بسیاری که هنگام پرواز رخ می دهد و منجر به سقوط هواپیما و تلفات ناشی از آن می شود جالب است بدانید فجیع ترین حادثه تاریخ هوانوردی روی زمین و در باند فرودگاه جزیره تنریفه اتفاق افتاده است. در این حادثه که در سال 1997 رخ داد دو هواپیمای بوئینک 747 به هم برخورد کردند و در نتیجه آن از هواپیمای KLM همه 234 مسافر و 14 خدمه جان باختند و 326 نفر از مسافران و 9 خدمه ی پرواز از هواپیمای پان آمریکن در اثر انفجار کشته شدند و 56 مسافر و 5 خدمه ی پرواز از این هواپیما زنده خارج شدند. برخی از افرادی که جان سالم به در برده و به باند فرود منتقل شده بودند، توسط گلوله افشان هایی که از موتور بوئینگ های 747 که همچنان پس از برخورد در حال کار کردن بودند، پرتاب می شدند، کشته شدند..
امن ترین قسمت هواپیما کدام قسمت است؟
امن ترین قسمت هواپیما در انتها و نزدیک به دم آن میباشد و دلیلش نیز این است که کابین خلبان ضرب سقوط را میگیرد و آسیب کمتری به قسمت انتهایی هواپیما وارد میشود.
نکته قابل توجه در مورد پرواز این است که حدودا 80 درصد مردم جهان فوبیای پرواز دارند و از هر 100 نفر 20 نفر از ارتفاع و پرواز با هواپیما می ترسند.
آیا خلبان ها هنگام پرواز استراحت می کنند
شاید استراحت خلبان هنگام پرواز عجیب و ترسناک باشد اما بهتر است بدانید جای نگرانی نیست و خلبان و یا کمک خلبان در زمان انجام پروازهای طولانی استراحت می کنند و یا حتی می خوابند. در این شرایط هواپیما را در حالت اتو پایلوت یا خلبان خودکار قرار میدهند.
سهم صنعت هوانوردی در جهان
روزانه 8٫6 میلیون مسافر و 17٫5 میلیارد دلار کالا با استفاده از 99,700 پرواز توسط حملونقل هوایی جابجا میشوند. ارزش کالاهایی که توسط حملونقل هوایی جابجا میشوند، معادل 35 درصد ارزش کل کالاهای جابجاشده توسط بقیه شیوههای حملونقل است.
مطالب بیشتر:
داروهای ممنوعه در مسافرت هوایی
بروز رسانی:1398/10/01
بلیط جت به سرعت جت