جاذبه های بوشهر
جاذبه های بوشهر
بسیاری از افراد که بلیط ارزان بوشهر را تهیه میکنند ار مرکز گردشگری این شهر اطلاع جندانی ندارند در اینجا مختصرا به بعضی از جاذبه های بوشهر اشاره می کنیم:
سیراف:
سیراف (سیراب) یکی از شهرهای قدیمی استان بوشهر ایران بوده است. بازماندههای آن در نزدیکی بندر طاهری فعلی دیده میشود.سیراف زمانی از بندرهای اصلی ایران و خاورمیانه و محل پهلوگیری کشتیهای بزرگ بود. بازرگانان سیرافی به دوردستهای آسیا و افریقا سفر دریایی میکردند.
ولی طی یک زلزله و سونامی حاصله از آن در بهار سال 398 ق قسمت عمده این بندر پر رونق به زیر آب رفته و فقط مسجد جامع سیراف و قلعه نصوری و گوردخمه و بازار از آن باقیمانده است.
قلعه هلندی ها:
قلعه هلندی ها در شمال خاوری جزیره خارک قرار دارد. این قلعه سابقا برج و بارویی داشته که از بین رفته است. در سال 1748 میلادی مقارن با حکومت دوره صفوی که ایران مورد حمله افاغنه قرار گرفت، هلندی ها پس از تعطیلی دارالتجاره بندرعباس، جزیره خارک را مرکز خود قرار داده و این قلعه را احداث کردند.این قلعه به وسیله کینپ هاوزن در سال 1747 بنا گردیده و به «قلعه هلندی ها» معروف است.
آب انبار قوام:
ساختمان «آب انبار قوام» در جانب غربی شهر بوشهر و در (کنار دریا) قرار گرفته است این آب انبار بیش از 150 سال عمر دارد و ساخت آن به متعلق به دوره قاجاریه است و با مصالح محلی و در زمان قاجاریه ساخته شده است. اسکلت اصلی و تاق آن از سنگ های رسوبی خیلی مقاوم با سه دهانه ستون بندی به وسیله 4 تاق پوشیده شده است. 2 متر از آب انبار خارج از زمین و 2/60 متر در زیرزمین قرار دارد. داخل آب انبار با پوششی ساروج خیلی مقاوم ساخته شده است. در نمای خارجی به فاصله معینی پنجره هایی به ابعاد 90*120سانتی متر تعبیه شده است که از داخل با شبکه ای از سنگ پوشیده شده است.
خانه رئیسعلی:
خانه رئیسعلی دلواری، در جنوب شرقی شهر دلوار در استان بوشهر قرار دارد.خانه رئیسعلی دلواری که از آثار اواخر دوره قاجاریه است.رئیسعلی دلواری در کشاکش جنگ اول جهانی و در حمله انگلیسیها به بوشهر، رشادت بسیاری از خود نشان داد و به شهادت رسید.
خانه رئیسعلی دلواری در حدود 110 سال قدمت دارد.محل تشکیل جلسات و نشست های رهبران قیام تنگستان در اتاق اول این خانه بوده که در حال حاضر محل تندیس اشخاصی چون رئیسعلی دلواری و آیت اله بلادی است .در این میان اسنادی که نشاندهنده دستور حمله انگلستان به ایران بوده است به چشم می خورد .همچنین وصیت نامه و سوگند نامه رئیسعلی دلواری در کنار مجموعه ای از تمبرهای تاریخی در این مکان به نمایش در آمده است.
قبر ژنرال انگلیسی:
قبر جنرال که تلفظ محلی آن «قبر ژنرال» است، نام آرامگاه یک ژنرال انگلیسی در بندر بوشهر واقع در محله سنگی است، نام آرامگاه یک ژنرال انگلیسی در بندر بوشهر واقع که بهشکل ابلیسک ساخته شده مدفن یکی از فرماندهان ارتش انگلستان است که در لشکرکشی بریتانیا به جنوب ایران، در واقعه هرات در سال 1856 میلادی بهدست نیروهای ایرانی کشته شد. محوطه این مقبره که تا سال 1390 هجری خورشیدی بهصورت باغی از درختان محلی بود و در سال یاد شده توسط شهرداری بندر بوشهر تبدیل به پارک گردید مدفن 35 تن از سربازان انگلیسی است که در آن جنگ کشته شدند.
آرامگاه سیبویه:
این آرامگاه در ابتدای شاخه میانی و شمالی دره لیل سیراف واقع شده و عبارت از بنای کوچکی از سنگ و گچ با گنبدی برفراز آن است. در اواخر پاییز 1345 ه.ش هیئت باستان شناسی دانشگاه آکسفورد از درون بقعه خاکبرداری کرد که دو قبر در عمق یک و دو متری کشف شد؛ قبر بزرگی با صندوقی معکبی شکل و لوحه خط کوفی بسیار زیبا و قبر دیگری با عرض کم و بدون سنگ قبر که با سنگ آهک محلی تراشیده، مکعب صندوقچه قبر را پوشانده اند و ظاهرا متعلق به فرزند صاحب مقبره یا زوجه او است. این قبر، منسوب به سیبویه است. اما نظر دیگری نیز هست که صاحب قبر را «ابوسعید حسن بن عبدالله النحوی سیرافی» از دانشمندان علم نحو و شارح سیبویه می دادند.
کلیسای خارک:
در قسمت غربی جزیره خارک بقایای یک کلیسا و یک صومعه وجود دارد که احتمالا به مسیحیان زمان ساسانیان تعلق دارد. در داخل این کلیسا قبری با قطعات بزرگ سنگ تراشیده شده است و صحن سه گانه ای دارد که به سبک معماری ساسانی طراحی شده است.این بنا شبیه به بنای ساسانی طاق بستان می باشد، از این رو می توان گفت که این کلیسا حدود سده پنجم و یا ششم میلادی بنا گردیده است.
بلیط جت به سرعت جت