سفر به آبادان
سفر به آبادان
آبادان، یکی از شهرهای بندری جنوب ایران، در استان خوزستانه، این شهر، از مناطق آزاد بازرگانی ایرانه و به دلیل داشتن یکی از بزرگترین پالایشگاه های نفت جهان و هم مرزی با کشور عراق، همیشه یکی از مهم ترین شهرهای ایران و خاورمیانه بوده. نفت از اغلب مناطق خوزستان با لوله به این شهر می رسه و بعد از تصفیه به کلیه جهان صادر می شه.
با آغاز جنگ هشتساله، اما بخش قابلتوجهی از این شهر تخریب و تاسیسات و زیرساختهای آن از میان رفت. تا همین امروز که 30 سال از پایان جنگ میگذرد و آبادان شکوه پیشیناش را بازنیافته؛ شکوهی که شاید حالا باید آن را در موزهها و بناهای بهجای مانده از آن دوران جستوجو کرد.
در این میان البته جاذبههای طبیعی آبادان را که به دلیل همجواری با رودخانه اروند و نیز عبور بهمنشیر از میان آن در طول سالیان دراز شکل گرفته نباید از نظر دور داشت؛ همچنین رفتن به بازار ماهیفروشان و ادویهفروشیهایی که عطر تند پیچیده در پیرامونشان شما را به سمت مغازههای فلافل و سمبوسهفروشی سرازیر میکند را هم نمیشود از دست داد.
خوراکی های آبادان:
از اونجا که در آبادان غذاهای مخصوصی طبخ می شن، این غذاها واسه هر کسی به اسم غذاهای آبادان شناخته شدن، غذاهایی مثل قلیه ماهی، سمبوسه، فلافل و ماهی صبور. از غذاهای دیگه این شهر میشه به پاکوره که غذایی هندی هست و از قدیم الایام در آبادان درست می شده و همینطور خورشت بامیه که یه غذای عربی هست و در فرهنگ غذایی آبادان جایگاه خاصی داره، اشاره کرد.
سوغات آبادان:
در شهرهای جنوبی مثل آبادان، بیشترین طرفدار رو سوغاتی هایی مثل ماهی و ادویه جات دارن. ادویه جاتی که خیلی تند هستن و شامل پاپریکا، ادویه کاری هندی، زردچوبه، ادویه کاری خورشتی، ادویه کاری مرغ و ماهی، ادویه ترشی و ... می شن. بهترین نوع این ادویه ها رو می تونین از ادویه فروشی جلالی تهیه کنین. یکی دیگه از سوغات معروف آبادان، خرماست که دارای خواص و انواع مختلفیه که سعمران، برحی، گنطار، بریم و زاهدی چند نوع از این خرماها هستن. رنگینک، حلوای خرما، رولت خرما، انواع شیرینی و خرمای شکلاتی، کلوچه و نانهای خرمایی از سوغات دیگه آبادان به حساب میان. اگر چه صنایع دستی شهری امروزه رونق گذشته رو ندارن اما رایج ترین و پر استفاده ترین صنایع دستی آبادان حصیربافی هست که به وسیله برگ درخت خرما بافته می شن. همچنین در آبادان بازارهای متنوعی مثل بازار ته لنجی ها، بازار مرکزی، پاساژ کویتی ها و پاساژ کادوس وجود داره که علاوه بر گشت و گذار می تونین ازشون سوغات این شهر رو تهیه کنین.
گردشگری در آبادان :
از مهم ترین جاذبه های گردشگری این شهر، می شه به مسجد رنگونی ها، که در نقطه صفر مرزی ایران و عراق، با سازه ای شگفت انگیز بنا شده، موزه آبادان، که با الهام از معماری سنتی ایران ساخته شده، سینما تاج ابادان، که خاطرات زیادی رو در اذهان مردم این شهر به جا گذاشته، اروندرود، که رود مرزی ایران و عراقه، کلیسای ارامنه آبادان ، کلیسای سورت گاراپ و قدمگاه خضر نبی اشاره کرد.
فرودگاه آبادان:
فرودگاه آبادان جزء اولین فرودگاههای کشور است که در سال 1320 توسط شرکت ملی نفت ایران و بهدلیل وجود پالایشگاه احداث شد و با رونق گرفتن آبادان و خرمشهر فرودگاه نیز توسعه یافت تا جاییکه نخستین پروازهای خارجی از مهرآباد و سپس آبادان در نیمه دوم سال 1328 آغاز شد. در سال 1346 فرودگاه اصلی و فعلی آبادان در مساحتی حدود 372/66 ساخته و سه سال بعد از سوی شرکت ملی نفت به سازمان هواپیمایی واگذار شد. ، فرودگاه آبادان به عنوان فرودگاه کمکی و احتیاطی فرودگاه مهرآباد برای پروازهای خارجی بوده و هرگاه به دلایلی جوی و سایر عوامل پروازی قادر به نشستن در مهرآباد نبود از فرودگاه آبادان برای فرود استفاده میکرد. کویت ایرویز، کی ال ام هلند، بریتیش ایرویزانگلیس، لوفت هانزای آلمان، مالتای مالت، سوئیس ایرویز سوئیس ، اسکاندیناوی ایراسکاندیناوی و آلیتالیای ایتالیا و غیره شرکت های هواپیمائی فعالی بودند که پروازهایشان تا قبل از جنگ تحمیلی در فرودگاه آبادان نشست و برخاست داشت.
بلیط جت به سرعت جت