قوانین پروازی در زمان بارداری خانم ها
قوانین پروازی در زمان بارداری خانم ها
پرواز با هواپیما در عین سریع و راحت بودن می تواند برای برخی از افراد مشکلاتی را ایجاد کند. از جمله این شرایط می توان به دوران بارداری، داشتن بیماری خاص و ... اشاره کرد. بنابراین اگر دارای شرایط خاص و بخصوصی هستید، اگر بیماری خاصی دارید و یا شرایطی که برایتان نگرانی ایجاد کرده، بهتر است قبل از پرواز اطلاعات لازم را به دست آورده و استرس پرواز را کمتر کنید.
دوران بارداری دوران بسیار دشوار و حساسی برای خانم ها محسوب می شود و پرواز در این شرایط قوانین مشخصی دارد که باید رعایت کنید. اگر شما در دوران بارداری بسر می برید و یا قصد دارید همراه یک بانوی باردار به سفر بروید همراه ما در بلیط جت باشید تا از قوانین مربوط به ایرلاین ها در خصوص پرواز خانم های باردار و نکات لازم جهت راحتی پرواز این افراد اطلاعات لازم را کسب کنید.
بهترین زمان برای سفر در دوران بارداری سه ماهه دوم حاملگی است. در سه ماهه دوم خانم های باردار با راحتی بیشتری می توانند مسافرت کنند و پروازهای خارجی و داخلی خود را انجام دهند. معمولاً شرکت های هواپیمایی با خانم های باردار تا قبل از هفته 28 حاملگی مشکلی ندارند و اجازه سفر داده می شود؛ اما غالب شرکت های هواپیمایی اجازه سفر به زنان باردار را بعد از هفته 35 نمی دهند چراکه این دوران برای مادر و کودک بسیار خطرناک است.
در صورت داشتن یک بارداری معمولی و بیخطر، بیشتر خطوط هواپیمایی داخلی در شرایط زیر مشکلی با اجازۀ پرواز ندارند:
- در بارداری اول تا انتهای هفتۀ 32 بارداری برای پروازهای کمتر از دو ساعت
- در بارداری اول تا انتهای هفتۀ 28 بارداری برای پروازهای بیشتر از دو ساعت
- در بارداری دوم تا انتهای هفتۀ 28 بارداری
- داشتن گواهی پزشکی معتبر از پزشکتان با ذکر سن بارداری، تاریخ تقریبی زایمان و مجوز پرواز شما
خطوط هواپیمایی داخلی مثل هما، ایران ایرتور، آسمان، ماهان، کیش ایر، قشم و تابان از جمله خطوط هواپیمایی هستند که شرایط بالا را برای پرواز در نظر میگیرند. در بیشتر این خطوط از ابتدای هفتۀ 35 در هیچ صورتی اجازۀ پرواز داده نمیشود.
اگر بارداری شما بدون عارضه نباشد یا سن بارداری شما بیشتر از حد مجاز باشد، برای گرفتن مجوز پرواز لازم است با بخش پزشکی خط هواپیمایی مربوطه تماس بگیرید. در هر صورت برای اطمینان از امکان اجازۀ سفر برای شما، قبل از تهیۀ بلیت با پزشک معالج خود و خط هواپیمایی مربوطه تماس بگیرید و دربارۀ جزئیات دقیق سؤال کنید. این قوانین به منظور حفظ سلامت مادر و جنین در طول پرواز تدوین شده است. بنابراین بههیچوجه بارداری خود را از شرکت هواپیمایی و مهمانداران پنهان نکنید و هنگام سوار شدن حتماً مهماندار را در جریان قرار دهید.
در صورت نیاز به گواهی پزشک بهتر است بدانید گواهی پزشک برای برخی شرکتهای هواپیمایی 48 ساعت و برای برخی دیگر 72 ساعت اعتبار دارد. پس توجه کنید که خیلی زودتر از زمان پرواز گواهی را دریافت نکنید و برای هماهنگی بیشتر قبل از تهیۀ بلیت با شرکت مربوطه تماس بگیرید. توجه داشته باشید که مواردی مثل خونریزی و فشار خون کنترلنشده، ممکن است باعث شود که پزشک به خانم باردار مجوز پرواز ندهد. در صورت داشتن مجوز پرواز و با دانستن اطلاعاتی در مورد یک پرواز امن میتوانید سفری راحت در پیش داشته باشید.
از جمله نکاتی که برای راحتی پرواز باید رعایت کنید
سبک سفر کنید
تا حد ممکن از حمل کردن چمدان های سنگین جلوگیری کنید و سعی کنید فقط لوازم ضروری را با خود به همراه داشته باشید. همچنین بهتر است از چمدان های چرخ دار استفاده کنید تا اگر کسی برای کمک به شما حضور نداشت بتوانید راحت چمدانتان را حمل کنید.
صندلی مناسبی را برای نشستن انتخاب کنید
صندلی کنار راهرو را انتخاب کنید، راحتتر بلند می شوید، به آسانی می توانید راه بروید و هر موقع که بخواهید به سرویس بهداشتی خواهید رفت، بدون اینکه بخواهید شخص کناری خود را بلند کنید. توجه کنید برخی از ایرلاین ها به مسافران باردار اجازه نمی دهند که در کنار درهای اضطراری بنشینند. همچنین می توانید درخواست کنید که درروی صندلی هایی که جای پای بیشتری قرار دارد بنشینید (بهتر است به هواپیمایی که انتخاب می کنید هم توجه کنید که ببینید چقدر فضای پا دارد)
اگر نمی توانید از قبل صندلی خود را رزرو کنید، بهتر است زودتر از همه به سمت گیت بروید تا یک صندلی در جایگاه مناسب، مثلا در کنار پارتیشنی که به bulkhead معروف است، بگیرید. این پارتیشن جایی است که بخش اکونومی و بیزینس از هم جدا می شود که ناخودآگاه جای بازتری خواهد داشت.
در هواپیما ساکن نشینید
بدترین چیز ممکن ساکن بودن و عدم تحرک داشتن است. در صورت تحرک نداشتن ممکن است خون در پاهای شما جریان نداشته باشد و در نتیجه آن بی حسی و درد به سراغتان بیاید. در طول پرواز پیاده روی کرده و کمی حرکات کششی انجام دهید، پای خود را روی زمین نگه دارید و از روی هم انداختن پاها جلوگیری کنید.
به میزان زیادی آب بخورید
در طول پرواز برای جلوگیری از علائمی همچون سرگیجه، افزایش ضربان قلب، ضعف و ... قبل، بعد و در طول پرواز آب بخورید و از مصرف نوشیدنی های گازدار خودداری کنید.
بروزرسانی : 1398/10/21
بلیط جت به سرعت جت