انواع هواپیمای مسافربری
انواع هواپیمای مسافربری
سفرهای هوایی تفاوت هایی باهم دارند و نوع هواپیما در کیفیت سفرها بسیار تاثیرگذار هست. به بلیط جت سامانه خرید بلیط هواپیما همراه باشید تا تفاوت هواپیماها را بررسی کنیم.
ایرباس :
ایرباس از جمله معروف ترین هواپیماهای مسافربری هست و در ایران بسیار مورد توجه بیشتر ایرلاین ها قرار گرفته. خانواده بزرگ ایرباس شامل هواپیماهای مختلفی هست که در طول زمان از نظر تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده اند. برتری ها و نوآوری های مختص به ایرباس عبارت هستند از: مدرنیته کردن سیستم کنترل هواپیماها، وارد کردن تکنولوژی جدید و همچنین سیستم های مکانیزه در سیستم هدایت هواپیما، دیجیتالی کردن سیستم های خلبانی در کابین هواپیما و خیلی از موارد تکنولوژیکی دیگر.
خانواده بزرگ ایرباس شامل هواپیماهای مختلف از جمله کوتاه برد، میان برد و دور برد می باشدکه این هواپیما ها با مدل خاصی از ایرباس 318 تا ایرباس 380 نامگذاری شده اند. ایرباس محصول مشترک فرانسه – امریکا و چند کشور دیگر می باشد.
از هواپیماهای کوتاه برد می توان به ایرباس 319 اشاره کرد که با ظرفیت 119 صندلی و مسافت 3390 کیلومتر می باشد. شرکت قشم ایر دارای این نوع هواپیما می باشد. هواپیمای میان برد مانند:
ایرباس 310:
که با ظرفیت 280 صندلی و مسافت 8050 کیلومتر می باشد که هواپیمای ایرباس 310 در حال حاضر در شرکتهای ایران ایر، تابان، ماهان مشغول خدمت می باشد.
ایرباس 320:
این هواپیمای لاغر پیکر یکی دیگر از هواپیماهای خانواده ایرباس هست که هواپیماهای Airbus A318، Airbus A320 Airbus A320 neo هم از خانواده ی این هواپیما هستند. این هواپیما رکورد فروش بیشترین هواپیما بعد از بوئینگ 737 را بنام خود ثبت کرده.
ایرباس 350:
ایرباس پهن پیکر که می تواند تعداد زیادی مسافر تا 450 نفر را در بعدهای مسافتی بالا جا به جا کند.
ایرباس 380:
بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان که یک هواپیمای قاره پیما و پهن پیکر هست، هواپیما دور برد ایرباس 380 می باشد که یک هواپیمای قاره پیما و بزرگ می باشد که ظرفیت آن در حالت اکونومی 840 صندلی و برد مسافت آن 14815 کیلومتر معادل از قاره اقیانوسیه به قاره امریکاست. در شرکتهای هوایی کلاسهای مختلف تجاری این هواپیما موجود است که در آن امکاناتی از جمله سوئیت، میز کار، صندلی ماساژ و تختخواب نیز دارد.
بوئینگ:
هواپیمای بوئینگ یک هواپیما ساخت کشور آمریکاست و جزو بزرگترین کارخانجات هواپیما سازی دنیا هست.بوئینگ رقیب سرسخت ایرباس هست و دارای هواپیمای کوچک کوتاه برد و میان برد و دور برد می باشد.در سال 1997 کارخانه بوئینگ، شرکت مک دانل داگلاس را خریداری کرد و به پشتیبانی هواپیماهای آن پرداخته که از آن پس این هواپیما به بوئینگ MD معروف شده که در حال حاضر حدود 46 فروند بوئینگ MD در ایران موجود است.
بوئینگ 737:
از مدلهای دیگر میان برد بوئینگ می توان به بوئینگ 737 اشاره کرد که از سال 1967 شروع به تولید آن شده است و در حال حاضر نیز مدل پیشرفته آن بنام بوئینگ 737 مکس تولید می شود. در ایران شرکتهای کاسپین، آسمان، وارش، کیش ایر، سپهران، آتا، ساها دارای هواپیمای بوئینگ 737 می باشند که مدل های مختلفی از نوع 400 – 737 تا 800 – 737 می باشد که نوع تایپ در میزان تعداد صندلی و چیدمان آن تاثیر دارد. از مدلهای دور برد بوئینگ می توان به بوئینگ 777 که قاره پیما می باشد اشاره کرد که دارای 555 صندلی و مسافت 17445 را طی می کند.
بوئینگ 727:
نکته جالب در مورد بوئینگ، مدل بوئینگ 727 هست که آن را در جهان معروف کرده و آن این بود که این هواپیما برای فرود به باند پرواز بزرگ احتیاج ندارد و مناسب فرودگاه های کوچک هم هست و به همین دلیل بیشتر برای پروازهای منطقه ای و داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته جالب در بوئینگ، مدل بوئینگ 727 می باشد که آخرین استفاده کننده آن در دنیا شرکت هواپیمایی آسمان می باشد.
بوئینگ 747:
دومین هواپیمای دنیا بعد از ایرباس 380، بوئینگ 747 هست که می تواند تا 14.800 کیاومتر را به حداکثر 550 نفر طی کند. بوئینک 747 در ایران در ناوگان ایران ایر به مسافران این شرکت خدمات ارائه می کند. همچنین در دسته ی بوئینگ 747-300 شرکت هواپیمایی ماهان ایر، 2 فروند هواپیما دارد.
فوکر:
هواپیمای فوکر که یک هواپیمای غالبا کوتاه برد ساخت کشور هلند با انواع مختلفی از جمله فوکر 50، فوکر 70، فوکر 100 می باشدکه بهترین و پرکاربردترین آن فوکر 100 با ظرفیت 103 صندلی و طی مسافت 1550 کیلومتر یک هواپیمای کوتاه برد است. در ایران انواع هواپیمای فوکر که شرکتهای هواپیمایی کارون(نفت ایر)، آسمان و ایران ایر مشغول به بهره برداری می باشندموجود است.
توپولوف:
هواپیمای توپولوف ساخت کشور روسیه که از سال 1922 در حال تولید است. مدل ها ی قدیمی توپولوف 154 می باشد که بسیاری از آنها دچار سانحه شدند. در ایران از اوایل اسفند 1388 هواپیماهای توپولوف به قانون منع پرواز برخورد کردند و دیگر استفاده نشده اند.این هواپیما در ایران بسیار پر کاربرد بود تا این که در پی بروز چند حادثه ی هواپیمایی سخت، در اوائل اسفندماه سال 1388 استفاده از این هواپیما ممنوع شد و تمامی شرکت های هواپیمایی موظف به بازنشسته کردن تمامی هواپیماهای توپولف خود شدند نوع جدید آن توپولوف 204 می باشدکه در حال حاضر در حال تولید است و عمده اپراتور آن شرکتهای روس و ایرلاین ایرفولوت می باشد.
هواپیمای ای تی آر:
هواپیماهای ای تی آر هواپیمای کوچکی از نوع کوتاه برد که دستاورد برجام برای ما خرید تعدادی از این نوع هواپیماهاست .در ایران شرکتهای آسمان و ایران ایر اپراتور این نوع هواپیما می باشند.
به روز رسانی : 1398/09/16
بلیط جت به سرعت جت